lauantai 23. elokuuta 2014

huulirasvaa ja akryylimaalia

Olen innostunut viimeaikoina pelaamaan noiden akryylivärien kanssa enempi vähempi ja varsinkin ns. resist tekniikat kiinnostavat. (miten ihmeessä muuten tuon resist sanan voi kääntää suomeksi??? vastustus, suojaava??? )

Markkinoilta löytyy askartelu käyttöön tarkoitettua vahamaista resist ainetta esim. MicroGlaze, joka pitää sisällään esim. paraffiiniöljyä. Jossain videossa vastaan minulle tuli vaihtoehtona esiin valkovaseliini, jonka käyttö on hyvin pitkälle samanlaista kuin tuon MicroGlasenkin. Siitä se idea sitten lähti. Pöydällä maannut huulirasva sisältää valkovaseliinia ja pitihän se sitten testata miten se toimii... Ja hyvin toimikin :D

Video tekniikasta löytyy siis juutuubista.

Korttipohja on tehty paksummalle paperille, joka kestää akryylivärit hyvin. Ensin olen pohjaan maalannut keltaisen akryylikerroksen, sen jälkeen leikin huulirasvalla ja mustalla akryylivärillä ja sitten tein tuon valkoisen kerroksen, joka näkyy videolla.

Ampiaiset ovat Chocolate Baroquen The Rose Tree leimasin setistä ja ne on leimattu korttipohjaan Archival Ink musteella. Pari ampiaista on leimattu erilliselle paperille ja hieman keltaisella väritelty. Leikkauksen jälkeen ne on kiinnitetty kohotarroilla pohjaan. 

:)4 kommenttia:

  1. Upeaa jälkeä syntyy tälläkin tekniikalla. Kiitos kun jaoit. Tuo kortti on niin upea!

    VastaaPoista
  2. Tästä tykkään tosi palöjon, mahtavaa aina löytää ns. normitavaroita/aineita, joita voi käyttää askartelussa :). Tätähän pitää koklata jossain vaiheessa. Niin, ja aivan mielettömän hieno kortti :)

    VastaaPoista
  3. Heippsan Maikkis! Kankaankuvioinnin puolella puhutaan estovärjäyksestä ja -painannasta, kun jollakin aineella estetään värin pääsy kankaaseen. Aivan upeita töitä teet.

    VastaaPoista

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D