perjantai 9. toukokuuta 2014

Tekstuureja erilaisilla välineillä

Minä vähän innostuin. :)

Tein Paperillan blogiin postauksen erilaisista tekstuurivälineistä. Ja siitä se sitten lähti. Vähän lapasesta ;) Mutta ei se varmaan teitäkään haittaa ;) Tää on vaan niin kivaa :D

Eli tein erilaisia tekstuuripintoja suurimmalta osin Daler-Rowneyn Tekstuuripastaan vähän erilaisilla välineillä. Suihkuttelin pastan kuivamisen jälkeen Lindy´s Stamp Gangin suihkeilla, jotta tekstuurit nousisivat hieman paremmin näkyville.


  Tässä alla siis ensimmäinen 12x12 kartonki, mihin levitin tekstuuripastaa ja taputtelin ja vetelin välineistöllä pastan päältä.


Ylemmässä siis kuva palettiveitsestä, jolla saa jo itsessään vähän pintaan eloa. JA siis palettiveitsi oli tarkoituksella hieman kuivassa pastassa, jolloin pintaan jää vielä enempi kuviota. Alemmassa pinnassa taputtelin veitsellä kosteaa pastaa...


 Sen jälkeen silppusin yhden jäsenkortin. Pienempää, isompaa ja laineikasta kuviota:


Toinen 12x12 kartonki.Säkkikankaalla painamista kostealle pastalle.
Tekstuurilevyllä painamista kostealle pastalle.Itse tehdyllä palikalla kuvioimista (vanerilevy, johon olen puristanut oma tekemää kohopastaa siksak muotoon)


Kampa <3

Ja sen jälkeen kolmas 12x12 kartonki. Tämä on kuivatettu nahkakuivaksi kuumailmapuhaltimella niin, että tekstuuripastan pinta on kuiva ja sisältä pasta oli vielä kostea.

Kynäkotelon kansi sai uuden elämän tekstuurin tekijänä ;)Stampendouksen Brush Strokes leimalla leimattu keskikohta pyörteelle.Sitten pääsi varsinainen tekstuuriväline testiin. Eli Daler-Rowneyn tekstuuripalettiveitsi, jolla vetelin massaa ristiin. Palettiveitsi on yksi seitsemän veitsen setistäTämän pohjan punainen ja oranssit värit ovat myös Lindy´s Stamp gangin suihkeita ja musta väri on Daler-Rowneyn mustaa akryylimustetta ja suihkaus vettä.


Tämä seuraava tekstuuri ei ole tehty perinteisesti tekstuuripastalla vaan se on rakennettu akryylimaalin ja Daler-Rowneyn Heavy Bodied medium paksunnosaineen seoksella. Seoksen tein tyhjään liimapurkkiin, josta sen on helppo annostella. Tein massan pursotuksen ensin poikittain ja sen jälkeen vedin tekstuuripastaveitsella viivoja ja lisäsin liimapurkista lisää noroja. Päälle embossasin Lindy´s Stamp Gangin Reindeer Moss Green embossausjauhetta, jonka kuumensin kuumailmapuhaltimella.

Tältä massa näytti embossauksen jälkeen ennen värejä.Ja tässä vähän kuvaa värien jälkeen välineistön kanssa.
Pohjan väritin siis Lindy´s Stamp Gangin suihkeilla, jotka imeytyivät eri tavalla eri kohdin tekstuuria. 


Kauheasti ei leiska enää muuta tarvinnut. Otsikko ja koristeet sekä kuvan alla olevat paperit ovat Basic Greyn Capture sarjasta.

Nämä muutkin kokeilut pääsevät pikkuhiljaa leiskan pohjiksi, kunhan pääsen taas vauhtiin ;)


6 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä ja hienoja leiskapohjia. Oon jo jonkin aikaa miettinyt, että haluaisin tekstuuripastoja kokeilla, joten tämä oli hyödyllinen postaus. Varmasti pääsee tekniikat kokeiluun kunhan saan teksuuripastat hankittua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, taidan tietää mitä kokeilen viikonloppuna..

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että postaus inspiroi! Aihe inspiroi minuakin, kuten huomata saattaa ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas hyvistä vinkkilöistä!

  VastaaPoista

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D