tiistai 8. heinäkuuta 2014

Erilainen blogihyppely

Sain Papierstaun Sannalta tällaisen hauskan vähän erilaisemman Blogihyppelyhaasteen ja pitihän miunkin yrittää päästä haastetta viemään eteenpäin.  :D Kiitos Sanna kunniasta ja kauniista sanoista :D Kyllä se skräppikärpänen on minuakin puraissut, juu!!! :D On ihanaa olla mukana taitavien skräppääjien (askartelijoiden) letkassa :D Sanna sai hypyn olla mukana täältä. Ja sieltä letka jatkuu piiiiiitkälle taaksepäin ja haarautuu ympäri maailmaa ;)

Sannalla haaste on vielä englanninkielellä, mutta minä yritän parhaani mukaan suomentaa tekstin minulle helpompaan kieleen. ( Suomentaessani tajusin, että englanninkielessä on askartelulle ja tekemisille huomattavasi "kauniimpia" sanoja käytössä. Esim. create. Miksi me emme käytä tästä tätä "Luoda" sanaa enempää? :) Se kertoo enemmän kuin maalata, askarrella jne. )

Jutun juoni on siis sellainen, että olen saanut haasteen itselleni. Minun on tarkoitus vastata muutamiin kysymyksiin liittyen omaan tekemiseeni ja antaa kysymysten mennä kolmelle seuraavalle skräppääjälle. Nämä haastetut tekevät sitten saman viikon päästä eli 15.7.2014 vastaavat kysymyksiin ja haastavat seuraavat kolme jne viikon välein eteenpäin :D

1. Minkä parissa työskentelen tällä hetkellä?
Tällä hetkellä tuntuu, että sotken vähän sinne tänne. Olen kaivellut pitkästä aikaa Gelli printtilevyn esille, joten sen kanssa on jotain tullut tehtyä ja olen antanut tekemisen viedä. Lisäksi olen innostunut sotkemaan jälleen kaikkien erilaisten massojen kanssa. Pientä sievää koristetta ja taustaa olen siis tehnyt, mutta mitään suurta ei ole syntynyt sitten vähään aikaan.Nyt olisi ajatusta saada tehtyä jokunen kortti valmiiksi ja muutamaan leiskaankin olisi kuva tulostettu, joten ne kaivelee takaraivossa hieman. 2. Kuinka kauan luon yhtä tuotosta?
Hmmm. Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys. Jos tiedän mitä teen, niin saatan olla melkoisen nopeakin riippuen tekniikasta, mutta jos ei ole ihan selkeää kuvaa, mitä pitäisi tehdä, niin tuotoksen loppuun saattamiseen saattaa mennä useampikin päivä. Joskus joku työ jää pöydälle niin, että saan sen parin kuukauden päästä vasta  valmiiksi. Keskimäärin minulla menee varmaan se 1h-4h leiskoissa. Kortit saattavat tulla nopeamminkin ja esim tauluihin saattaa mennä huomattavasti enempi aikaa...
Tällä hetkellä ei pysty sanomaan aikaa taase ollenkaan. Olen touhunnut kaikkea pientä useamman päivän, mutta mitään valmista en ole saanut tehtyä. Lopulta se "tuotehana" aukeaa, niin sitten tulee varmaan lopputuloksia nopealla aikataululla ja useampi.


3. Lempi tekniikkani joita käytän tällä hetkellä?
Kaikki mömmöt, akryylimaalit ja akryylimusteet ovat tällä hetkellä kovassa huudossa. Embossausjauhe on kokenut uuden tulemisen sekä crakleemössöt. Akryylimusteita käytän lähes jokaisessa työssäni tällä hetkellä, joten se on "SE" juttu tällä hetkellä. Olen ollut hieman käsivaivainen kohta pari kuukautta, joten pikkutarkat jutut olen joutunut jättämään odottamaan parempia aikoja, eli värikynät, joita pursuilee jokapuolelta kaipaavat tällä hetkellä enempi pölyrättiä, kuin teroittajaa ...


4. Kuinka minun kirjoitus/luomisprosessini etenee?
Yleensä saan idean tai inspiraation ihan muualla, kuin askartelupöydän ääressä. Nykyään minun pitää ihan muhitella asioita ja ideoita etukäteen, koska askartelupöydän ääressä saattaa ajatus ja tekeminen harhautua ihan minne sattuu :D Tarvitsen prosessin aikana rauhaa ja aikaa. Jos tiedän, että puolen tunnin päästä tai tunnin päästä pitää lähteä jonnekin, niin yleensä prosessi ei ehdi edes alkaa kunnolla. Tarvitsen siis useamman tunnin rauhallista aikaa putkeen, jotta pystyn saamaan prosessiin sellaisen olon, että saan jotain aikaiseksi. Mutta kun siihen tekemisen meininkiin pääsen, niin uppoudun siihen kyllä helposti. Teen melkoisen nopeasti asioita, en jää niitä prosessin aikana hirveästi miettimään tai suunnittelemaan tietoisesti. En koskaan ole heittänut valmiita tai puolivalmiita tuotoksia roskiin vaan pyrin tekemään työt kuitenkin sillä tavoin ajatuksella, että se kelpaa minulle. MInulle prosessissa on Matka hyvin usein tärkeä. Lopputulos on sitten mikä on :D (sivuhuomautuksena, että niinhän se on varmaan harrastuksen tarkoituskin ;))
5. Kuinka innostun ja kuinka pysyn inspiroituneena?
Koen, että inspiroidun hyvinkin helposti. Löydän inspiroitumisia eri tavoin. Joskus jonkun toisen valmis työ antaa itselle ideoita, toisinaan taas haluaa oppia tekemään jotain tekniikkaa, eli uuden oppimisen kautta. Välillä Inspiraatio tulee materiaaleista ja kuten nyt tällä hetkellä inspiraatio tulee aineesta, craklemömmöistä. Saatan välillä tehdä töitäkin sen eteen, että saan inspiraatiosta kiinni, mutta saan siitä yleensä kuitenkin jollain tavalla kiinni. Pysyn inspiraation tilassa yleensä silloin, kun saan olla rauhassa ja tehdä sitä mikä mieleen sillä hetkellä tulee... Yleensä teen intensiivisesti jotain jonkun hetken, illan, pienen jakson ja sitten pitääkin etsiä inspiraatio jostain muusta tekniikasta.


6. Millainen on minun tyylini?
Ja tää on sitten vaikea kysymys. Miten määritellä laidasta laitaan poikkoilevaa tyyliäni :D Tällä hetkellä minun oma tyylini joltain osin on sotkeminen tavalla tai toisella :D Korttipuolella teen yksinkertaisempia(????), niissä on lähes aina valkoista/vapaata tilaa. Leiskoissa tykkään eniten sotkutaustoista, koska en osaa kovin hyvin käyttää paperikerroksia. Lisäksi mixed median puolella tykkään tehdä ulokkeellisia töitä. Toisaalta olen rönsyilevä, mutta toisaalta pidän valosta ja isommasta tyhjästä tilasta. Tykkään käyttää värejä, joten niitä on. Ja ehkä sellainen epämääräisyys, roiskeet, sattumanvaraisuus ja värien sekoittuminen on jokaisessa työssäni läsnä.
ja haastan sitten seuraavat tyypit jatkamaan 15.7.2014 blogihyppelyä vastaavasti eteenpäin:

Taru Jehkonen alias Jehkotar
Räiskyvä Taru oli pitkään minulle "SE" nettimaailmassa. Jehkottaren blogia on tullut seurattua jo vuosia ja hänen leiskat ovat varmaan niitä ekoja, mistä skräppääminen tuli pikkuhiljaa tutuksi. Minulla on kuitenkin ollut ilo tavata Taru livenäkin muutamaan kertaan ja ai tsiis että hän on sitten mahtis tyyppi niinkin. Ja jatkoa seuraa :D Taru on tuottelias tyyppi, jonka töissä on paljon värejä ja hänellä on omanlainen tyyli tehdä luomuksia.  Jotain hauskaa ja rentoa artsyä tyyliä Tarun töissä on minun mielestä aina ja siihen itse aina Tarun töissä pysähdyn.  Eli Tarun blogiin kurkkaa 15.7. vaikkapa tästä.


Milla Lampinen alias Mileksi
Ihanaiseen Millaan olen saanut tutustua paperilohikäärmeen Design teamin kautta.  Millalla on mielettömän hieno taito yksinkertaistaa leiskat kauniiksi. Millalla on hieno visuaalinen silmä asioille ja se näkyy kaikessa tekemisissä. Millan vaaleanpunainen värimaailma saa välillä pilkkuja muista raikkaista väreistä ja siksi Millan töitä onkin pakko aina ihastella. Värien käyttö, asettelu ja tietynlainen minimalismi on minut laittanut monesti Millan töiden edessä huokailemaan. :D Muutenkin Milla on ihan huippu persoona!!! :D Ja Millan blogiin kannattaa mennä kurkkimaan näiden kysymysten parissa 15.7. vaikkapa tästä.


Jenni Kylmäkoski alias Puuhis
Puuhakkaaseen Jenniin olen myös saanut tutustua Paperilohikäärmeen Design Teamin kautta lähemmin. Jenni on ollut minulle Mixed Media töiden the GURU; alkuun panija, innoittaja ja inspiroija. Jennin blogissa tapahtuu aina ja onkin päätä huimaavaa seurata mitä kaikkea Jenni saakaan aikaiseksi. Jennin kanssa on aina hauskaa :D Oli sitten kyseessä blogi tai livetilanne :D Ja Jenninkin blogiin kannattaa mennä kurkkimaan 15.7.2014 tästä.

Oikein ihanaa kesän aikaa teille kaikille!!! 


4 kommenttia:

 1. Olen seurannut tätä blogihyppelyä - mielenkiintoista lukea muiden askartelutavoista ja ajatuksista... Hauskaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska lukea vastauksiasi ja mikä upea sivu!!

  VastaaPoista
 3. Ihania töitä, kiitos haasteesta.

  VastaaPoista
 4. kiitos Maikki-Noora, kun lähdit tähän mukaan :)!!! Oli tosi kiva lukea sun vastauksia ja tuo skräppisivu on aivan mahtava!! tykkään ihan hirmuisesti!!! terkkuja, Sanna :)

  VastaaPoista

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D