tiistai 4. helmikuuta 2014

Sukanparsintaa


Sunnuntaina opetin tyttärelleni villasukan parsintaa. Parsinnan on aikanaan opettanut minulle oma äitini. Itse parsin parin sukan reiät, yhden lapasen ja tyttäreni hoitikin sitten muutaman oman sukkansa reiän kuntoon.

 Saamme jonkun verran sukkia ja töppösiä ja lisäksi teen niitä itsekin jonkin verran ja niitä onkin sitten kaapit puolillaan. Itsellä ei villasukat käytössä kovin reikiinnyt, vaikka niitä pidänkin päivittäin, mutta lapsilla ne jostain syystä kuluu enempi ( ja miehellä...:)) Mutta vaikka meillä sukkia on ja koko ajan niitä tulee lisää, niin silti parsin niitä silloin tällöin kuntoon tai neulon sukille uudet jalkaosat.

Käsityötä se on tämäkin. Muistan äitini aikanaan sanoneen, että parsiminen on taitolaji. Huonosti parsittu kohta kun on pahan tuntuinen jalan alla ja hiertää. Se on kyllä ihan totta :D Mieleni vaelsi sitten lopulta miettimään, että parsiiko nykyään enää kukaan sukkiaan? Parsitko sinä? Vai lentääkö sukat ensimmäisen reiän tultua roskiin?2 kommenttia:

  1. Joskus parsin, mutta minusta parsittu sukka on ruma.... Ja tosiaan rikkinäinen sukka antaa mahdollisuuden tehdä uuden käyttöön :D Nyt hajotin yhdet lempisukat ja parsiminen kyllä kävi mielessä. Mutta voisin harkita uusien terien tekemistä sun esimerkin perusteella - ainoa ongelma on että minkä langan niihin valitsen kun pitkät varret ovat sateenkaarilangasta :D

    VastaaPoista
  2. Minä parsin silmukoita jäljittelmällä, jolloin parsittua kohtaa ei juuri huomaa, jos langanväri osuu kohdilleen. Mutta ihan liian harvoin sitä tulee tehtyä, kun on meilläkin noita varasukkia helpommin käyttöön otettavana. Mutta se olisi kyllä mukavaa ajantappohommaa esim. johonkin odotustilaan tai vaikka junamatkan ajaksi!

    VastaaPoista

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D