torstai 4. heinäkuuta 2013

ProMarker + Prismacolor ohjeistus


No niin. Nyt olisi vuorossa väritysohje n:o 2 :D

 Toisinaan myönnän olevani totaali sekakäyttäjä, kun noita värikyniä sattuu pursuilemaan joka nurkasta. Ehkä nopein väritystyyli minulle on tussit + puukynä yhdistelmällä. 
Tässä ohjeessa käytän ProMarkereita ja Prismacolor Premier kyniä paperistumpin ja hajuttoman tärpätin kanssa.  Yhtälailla tähän sattuu kaikki tussit kärjestä riippumatta, koska en tee sävytyksiä tusseille vaan värikynillä. Ja tämän ohjeen värikyniksi parhaiten sattuu sellaiset kynät, joita saa vähän jollain (tärpätillä tai öljyllä) häivyteltyä. 

Tein ohjeen inktenseille ja hajuttomalle tärpätille pari viikkoa sitten ja sieltä löytyy paremmin vinkkejä itse stumpeeraus työskentelyyn.

Kuva mitä väritän on sweet pea stampsin Elaine Cox´s Maggie ja paperi on Canson Dessin Blanc Imagine 200g. eli jonkin verran huokoinen paperi, pinnaltaan ei mikään silein. Ja kuva on tulostettu Laser tulostimella muutamaa tuntia aiemmin ;)

ja pyydään jo nyt anteeksi kuvien eri valotuksia. Tein värityshommelia ulkona terassilla ja välillä pääsi aurinko pilkahtamaan paperiin eri kulmista kuvien otto hetkillä :D


Aloitan siis aina ihosta :D Tällä kertaa ihon väritin läpeensä ProMarkereiden Ivory värillä. Huulet ja kukat  Cerise ja silmät Blue pearl. 


Sitten siirryn Prismacolor kynään. Tässä kuvassa sen verran ohjausta on varjojen suhteen, että ne on hieman kuvassa pisteytetty valmiiksi. Menen värillä Peach siis ihon varjoihin. Leimakuvassa valo tulee oikealta ylhäältä. Koska Prismacolor on todella pehmeä ja vahamainen väri, niin tällaiseen pinnaltaan hieman huokoiseen paperiin väriä tulee helposti. Ei tarvitse siis kovin painaa ja käydä kohtia montaa kertaan lävitse.


Sitten stumpeeraan. Puhdas stumppi ja kostutus tärpättiin. Pyörivin liikkein hieman stumppi vinossa ihon valonpuolelta varjoon päin häivytys. Koska tussilla olen jo tehnyt ihon läpi, niin stumpeerauskin on nopeampaa, koska ei tarvitse ihan niin tarkkaan värittömäksi stumpeerata. Tussi väri alla antaa paljon anteeksi :D


Tummennan varjoja samoista kohdista Prismacolor Nectar värillä.


 ja saman Stumpeeraus. Muista aina puhdas stumppi. Minulla itsellä meinasi tuo leimakuvan muste levitä kasvoja kohden, oli pakko stumpeerata stumppi useammin.Sitten posket. Prismacolor Pink. Levitän pinkkiä väriä hieman silmän reunoihinkin. Yhdistän väärit poskipäältä silmänurkan kautta luommille :D


Ja sitten puhtaalla, kostutetulla stumpilla levitys. Pyörivin liikkein, stumppi hieman lappeellaan. Jos stumpeeraa stumpin kärjellä, niin tähän paperiin ainakin jää selkeät jäljet.

Tätä kasvjen varjojen värin lisäämistä ja  pyörittelyä voisi tehdä loputtomiin. esim nenän reunaa voisin vahvistaa sekä silmiin, että poskiin voisi lisätä muotoja. Tässä ohjeessa mennään kuitenkin nyt kertavedolla, joten kannattaa kerrostella värejä uudestaan ja uudestaan, jos vaan halua riittää :D


Syvensin varjoja violetilla. Eli värinä Prismacolorin Parma Violet. Ihan siis ne syvimmät varjot, jotta kasvoihin saisi enempi kolmiulotteisuutta. esim. nenän varsi, silmän sisänurkka ja posket sekä käsivärsissa ja hiusten alla... Huulet tummensin varjoista Magentan värillä ja niihinkin tummennusta samaisella Parma Violetilla varjojen puolelle. Kukkiin tein pienesti kolmiulotteisuutta Magentalla. Hieman hipasin stumpilla pahimpia kynän jälkiä piiloon, mutten varjot saivat jäädä noin. Jos violettia lähtee kovasti työstämään iholla isommalle alalle stumpilla, niin lopputulos saattaa näyttää hieman likaiselta (?)Sitten menin hiuksiin. ProMarker Caramel. Muuten väritin hiukset samalla värillä kaikkialta mutta valon osumiskohdat jätin valkoisiksi. Lisäksi siiven kohdat jätin muutamien viivojen varaan... Väritän aina hiukset hiusten suuntaisesti, tällöin vaikka valo ei aina osuisikaan kohdalleen, niin se näyttää enemmän hiukselta.


Sitten hiusten tummia varjoja syvensin Prismacolor Dark Umber värillä. 


 Sitten stumpeeraus varoen hiusten suuntaisesti. Ei ole tarkoitus levittää väriä koko tussitetulle alueelle, vain varjoihin. Väri stumpeerauksessa vaalenee, sekä "punertuu" siksi teen seuraavan värityksen:


eli tummennan väriä varjoista ja vain tummemmista varjoista Prismacolor Espresso värillä. 


 Ja sitten olisi katseen syvennys muokkaamalla silmät hiukkasen pyöreämmäksi. Silmien väriosiin Copenhagen Blue ja valkuaisiin lisään ripsien antamat varjot 30%Warm Grey värillä. Turasin sinisellä värillä vähän joka suuntaan, mutta nuo saan korjattua pyyhekumin terävällä reunalla tai valkoisella geelikynällä, jos ne häiritsevät :DSitten siivet sekä pikku pisteet ympärillä ProMarker Blossom ja kukkien keskustat Gold.
Ja siinä se. Korttia en vielä saanut neidosta tehtyä... ehkä se pääsee piankin omalle paikalleen :D

Taustaa voisi vielä työstää ja monia muitakin paikkoja vahvistaa varjojen suhteen jos haluaa... mutta toivottavasti sait tästä jotain vinkkejä omaan työskentelyysi :D Jos joku kohta tuntuu epäselvältä tai vaatii tarkennusta niin kommentoithan postausta tähän alle .Muutkin terveiset ovat tervetulleita. :D

<3 Maikkis

p.s. Kun tuo Bloggerin lukija(reader) toiminto tulee poistumaan käytöstä, niin käyhän merkkaamassa itsesi blogin seuraajaksi Bloglovinin kautta. Linkki näkyy oikeassa reunassa ylhäällä. Kiitos :D 

9 kommenttia:

 1. Aivan upea tutoriaali, kiitos paljon, tätä toivoinkin! Kun vain saisi paksumman paperin käyttöön (joskus KK sivuilla chattaltiinkin aiheesta, mun on pakko värittää satagrammaiselle nirson laser-printterin takia), mutta kumileimasimien kanssahan tätä voi koittaa. Toimiiko memento tärpätin kanssa vai leviääkö, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tuntuu ohje mieluisalta :) Memento toimii tärpätin kanssa mainiosti. Kunhan paperi jaksaa imeä musteen kunnolla. Joskus itsellä sattunut joku päällystetty/käsitelty paperi, joka ei koskaan imenyt mustetta ja väri levisi ihan kiitettävästi stumpin alla... Tuo inktensen ohje on muuten tehty Mementon musteella leimatulle kuvalle. :) Värittelyn iloa :)

   Poista
 2. Vallan kiva tuto mutta kerropa nyt idiootille miksi näin? Nopeuttaako tuo tussi alla työskentelyä niin paljon, että kannattaa lähteä etsimään toisiinsa sopivia sävyjä kaksista eri kynistä vai onko jälki sittenkin erilaisempaa kuin kuvissa näyttää? Taidan kokeilla tätä joku päivä niin saan ihan itse vastauksen mutta pelkään, että menen solmuun näin monen kynän kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Elina. Nopeuttaa se tekemistä, ainakin minulla. Miä ainakin molemmilla kynillä itsekseen jos teen, niin hinkkaan ja hinkkaan niitä värejä, jotta saan intensiivisen lopputuloksen varjostuksilla. Ja sitten sitä aikaa kuluu :D ja noiden puuvärien ei tarvitse olla samaa sävyä tussivärin kanssa, kunhan se on tummempi. :D Kokeilehan :D

   Poista
 3. Hieno ohjeistus .Tätä nyt kokeiltava kun viimein sain noi Prismat.

  VastaaPoista
 4. Todella loistava ohje! Ei ole koskaan tullut mieleenkään, että näitäkin voisi käyttää yhtä aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Upea lopputulos ja muutenkin reittä n hyvä postaus <3

  VastaaPoista

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D