torstai 15. lokakuuta 2015

Kukkakorttia ohjeineen.

Osallistuin Anu-Riikan haastamana Koukussa kortteihin yhteisön "Oletko koskaan tehnyt korttia..." -haasteeseen tekemään kukkarykelmäkorttia. Tein kortin rakentamisen pienen ohjeen, jotta voitte ottaa tästä toivon mukaan inspiraatiota omiin tekemisiinne.


Eli kortti on melkoisen kookas, sillä Passepartout pahvi, johon kukkaset liimasin on kooltaan 17cmx17cm.


Tarvikkeet:
Liimaa
Värisuihkeita (erilaisia vihreitä)
akryylimustetta (valkoista)
Pitsejä
Kakkupaperi
paperikukkia erilaisia 
paperilehtiä


Liimasin ensin pahviin kakkupaperin ja pitsit.


Pitsien liimauksen jälkeen sijoittelin pohjaan melkoisen symmetrisesti isoimmat paperiruusut ja kiinnitin ne melkoisen runsaalla liimamäärällä.


Lopuksi sijoittelin lehdet ja pienenmmät kukat kukkarykelmän reunoille. Tykkään itse, että kukkarykelmä niinsanotusti kasvaa keskelle päin, jolloin pienet kukat ovat reunoilla ja suuremmat keskemmällä. Lehdet, jotka ovat litteitä, niin luonnollisesti tällöin ovat kaikista uloimpana.


Kun liimaukset ovat kunnolla kuivuneet, niin suihkin vihreitä värisuihkeita runsaalla kädellä liimattujen materiaalien päälle niin, että kortti oli pystyasennossa ja sain aikaiseksi valumia. Suihkeiden tilalla voi käyttää vaikkapa vesivärejä. Ainoa rajoite on se, että liialla vedellä kukat menettävät muotoaan, joten jos vesiväreillä värjää, niin varoen veden kanssa. Suihkeiden kuivuttua tiputtelin valkoista akryylimustetta komeuden päälle tippoina. Tähän voi käyttää myös akryyliväriä tai jopa gessoa.

Jos kukkaset ja pitsit ovat sellaisia värejä, joita et halua näkyviin, niin ennen suihkeiden suihkimista kukkaset voi gessota valkeammaksi. Täysin valkoisia niiden ei tarvitse olla koska suihkeet ja maalit peittävät kyllä hyvinkin värivivahteet alleen. Gesso kannattaa tällöin kuivata tai antaa kuivaa rauhassa täysin kuivaksi ja sen jälkeen vasta suihkia tai maalata värejä pintaan.


Maalien kuivuttua lisäsin korttiin muutamia kullanvärisiä tarratimantteja.

Lopuksi liimasin kortin harmaanvihreällä kartongille ja sen jälkeen isommalle korttipohjalle. Kortin lopullinen koko on noin 19cmx19cm.


Askarteluniloa!1 kommentti:

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D