keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Paperilla DT: Paperinukke

Paperinuket on tällä kertaa Paperillassa aiheena. Pienen miettimisen jälkeen eksyin Pinterestiin ja sieltä se idea sitten lähti.

Ja minähän innostuin. Innostuin Paperinukeista aivan kuin lapsenakin. Muistan tehneeni lapsena paperinukkeja lähinnä mökillämme sadekelillä. Ja näin kävi nytkin. Kun  ei tuonne ulos kylmään tee mieli, niin sisällä on kiva tupsaa. Ja niin tämä paperinukke vei mennessään. 

En tehnyt paperinukkea ihan perinteisen kaavan mukaan. Rakentelin nuken alusta asti itse ja irtovaatteita tämä ei saanut puettavaksi asti vaan puin päälle leimoilla ja väreillä tuollaisen marionetti tyyppisen kuvioinnin suoraan. Ja korttiinkin se pääsi ilahduttamaan. 


Leikkasin ensin muotilehdistä sellaisia naisten kuvia, jotka olivat suht samankokoisia ja raajat olivat suht hyvin näkyvissä. Ikkunan läpi piirsin raajat ja torson kopiopaperille joka osan erikseen ja hieman niitä muokkailin skannauksen jälkeen koneella. Tulostin tämän jälkeen sabluunan suoraan värilliselle paperille.


Leimasin paperille mallin päälle kuvioita. Ja siivet samalle paperille eri leimasinsetistä.


Liimasin väripaperin alle hieman tukevampaa paperia ja tämän jälkeen leikkasin nuken osat erikseen. 


Värittelin osaset Distress Inkeillä ja doodlailin nukelle hieman mustalla kynällä ja valkealla kynällä yksityiskohtia.


Foamin päällä pistelin raajojen kiinnityskohtiin reiät ja kiinnitin raajat toisiinsa pienillä haaraniiteillä. Tämän jälkeen nukke olikin valmis. Kiinnitin nuken vielä lopuksi korttipohjaan yhdellä isommalla haaraniitillä navan kohdalta :D
 Tein toisenkin paperinuken tulostamalla sabluunan hieman paksummalle akvarellipaperille.
Piirtelin siihen saumoja ja värittelin Distress Inkeillä. Kiinitin tämän nuken ompeluaiheisien paperien päälle korttiin.Tein siis paperinukelle sabluunan, jonka saat sinäkin tulostaa omaan käyttöösi täältä: https://drive.google.com/file/d/0B4F0SZHpgsxzYkY5cXVIMXlGbzQ/view?usp=sharing

Saat käyttää vapaasti tekemääni mallia askarteluissasi. Toivon, ettet kuitenkaan myy mallia omanasi :)

Käyppäs samalla kurkkaamassa miten huikean upeita Paperinukketeoksia muu Paperillan väki sai aikaiseksi!

Mukavaa askarteluntäyteistä kesää toivottaen


3 kommenttia:

  1. Mieletöntä! Tuo että sen raajat liikkuu on parasta, ihana kortti!

    VastaaPoista
  2. Mielettömän upeita. Vetää ihan sanattomaksi. Pitääpä käydä tuo malli kurkkaamassa.

    VastaaPoista

Kiitos että kävit. Kiitos ihanaisesta viestistäsi :D